Τι είναι το .... χρώμα ! H GPA STICKERS εξηγει...

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το χρώμα είναι η όψη των πραγμάτων που προκαλούνται από τις διαφορετικές ποιότητες φωτός που αντανακλώνται ή εκπέμπονται από αυτά.

Για να δείτε το χρώμα, πρέπει να έχετε φως. Όταν το φως λάμπει σε ένα αντικείμενο, κάποια χρώματα αναπηδούν από το αντικείμενο και άλλα απορροφούνται από αυτό. Τα μάτια μας βλέπουν μόνο τα χρώματα που αναπηδούν ή αντανακλώνται.

Οι ακτίνες του ήλιου περιέχουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου που αναμειγνύονται μεταξύ τους. Αυτό το μείγμα είναι γνωστό ως λευκό φως. Όταν το λευκό φως πεφτει πανω σε μια λευκη επιφανεια, φαίνεται λευκη σε μας επειδή δεν απορροφά κανένα χρώμα και αντανακλά όλα τα χρώματα εξίσου. Μια σκουρα επιφανεια ομως απορροφά όλα τα χρώματα εξίσου και δεν αντανακλά κανέναν, γι 'αυτό φαίνεται μαύρο σε μας.

Ενώ οι καλλιτέχνες θεωρούν μαύρο ένα χρώμα, οι επιστήμονες δεν το κάνουν γιατί το μαύρο είναι η απουσία όλων των χρωμάτων.

Όλες οι φωτεινές ακτίνες περιέχουν χρώμα. Το φως φτιάχνεται από ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Αυτά τα κύματα απλώνονται από οποιαδήποτε πηγή φωτός, όπως ο ήλιος. Τα φωτεινά κύματα ταξιδεύουν με τεράστια ταχύτητα (186.000 μίλια ή 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο). Τα διαφορετικά χρώματα έχουν διαφορετικά μήκη κύματος, δηλαδή την απόσταση μεταξύ των αντίστοιχων τμημάτων των δύο κυμάτων. Το μεγαλύτερο μήκος κύματος του φωτός που μπορεί να δει ο άνθρωπος είναι κόκκινο. Το συντομότερο είναι βιολετί. Η υπεριώδης ακτινοβολία έχει ακόμη μικρότερο μήκος κύματος, αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν να την δουν. Μερικά πουλιά και μέλισσες μπορούν να δουν το υπεριώδες φως. Η υπέρυθρη ακτινοβολία έχει μεγαλύτερο μήκος κύματος από το κόκκινο φως και οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν αυτό το φως αλλά μπορούν να αισθανθούν την υπερύθρουση που παράγει θερμότητα.

Blog Article by #Λίνα Παντελοπουλου

About

Η GPA STICKERS, πρώτη στην Ελλάδα, εξειδικεύεται στις αυτοκόλλητες ετικέτες σμαλτου ή αλλιως, στα αυτοκόλλητα Doming. Η πολυετή εμπειρία μας στα ανάγλυφα αυτοκόλλητα σμάλτου, μας καθιστά ναυαρχίδα στο χώρο της αυτοκόλλητης διαφήμισης και συγκεκριμένα στα διαφημιστικά και διακοσμητικά αυτοκόλλητα ρητινης.

© GPA STICKERS 2021. All Rights Reserved. Powered by Gerasimos Tzamarelos

Search